Afbeelding

Werkstraf voor ontucht met leerlinge

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) ? Een inmiddels ontslagen docent Mens & Maatschappij van het Ichthus College in Kampen heeft een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van 5 maanden gekregen voor het plegen van ontucht met een 14-jarige leerlinge.


Dezelfde straf was twee weken terug tegen hem geëist. Hij stuurde haar foto's van zijn ontblote onderlijf en drong aan dat ze ook foto's van haar naakte lichaam stuurde. Het waren de ouders van de leerlinge die eind 2012, vlak voor de Kerstdagen, het berichtenverkeer op haar telefoon ontdekten. De 53-jarige Van S. bekende het versturen van de berichten en van naaktfoto's. De ouders en de school deden aangifte. Begin 2013 ontsloeg de school de leraar.

Op basis van de aangifte en verklaringen van een medeleerlinge werd Van S. ook verweten dat hij op school aan de borsten en billen van het slachtoffer heeft gezeten. Hoewel de verdachte dit stelling ontkende, valt dit feit te bewijzen mede door verklaringen van het slachtoffer en van een medeleerlinge. Zij zag dat hij op school aan haar zat. Het slachtoffer en de leraar bevestigden dit in aan elkaar verstuurde tekstberichten.

Onderdeel van zijn voorwaardelijke straf is dat hij meewerkt aan een behandeling.