Afbeelding

Werelddierendag bij Edo Hammers

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Voor de medewerkers van Dierenopvangcentrum Edo Hammers in Kampen is de aanstaande Werelddierendag (op zaterdag 4 oktober) een reden om de asieldieren eens extra in het zonnetje te zetten.

Ook grijpt het centrum deze dag aan om iedereen kennis te laten maken met het enthousiaste team dat de afgelopen weken zo hard aan de slag is gegaan om alles een frisse en sfeervolle uitstraling te geven. Daarom is op deze dag tussen 11.00 en 17.00 uur iedereen met zijn huisdier welkom op de Asieldierendag.

Het dierenopvangcentrum is onderdeel van de Dierenbescherming Noord-Overijssel, een non-profit organisatie die opkomt voor de belangen van dieren. Het is een dierenasiel en dierenpension voor met name honden,katten en konijnen. Maar ook cavia's, zangvogels en andere dieren vinden hun nieuwe thuis via het dierenasiel of verblijven tijdelijk in het pension.

Er zijn diverse activiteiten, waaronder een workshop hersenwerk en speed-daten voor konijnen door Brutus uit Zwolle, tussen 14.00 en 15.00 uur is er een voorleesuur tussen de katten door de Kamper schrijfster Iris Boter, een workshop hersenwerk voor honden, kinderen kunnen hun dierendiploma halen. Ook kunnen kinderen een foto laten nemen van hen en hun huisdier bij de huisfotograaf Susan van Oosten. Er zullen diverse stands van dierenvrienden zijn, een springkussen is beschikbaar gesteld en er is weer een boekenmarkt waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Dierenopvangcentrum.

De mensen kunnen team Dierenopvangcentrum Edo Hammers begroeten op Melmerweg 7A in Kampen. Meer informatie is te vinden op www.dockampen.dierenbescherming.nl.