Eerste Hanzetocht voor wandelaars

Algemeen

KAMPEN - De eerste Hanzetocht Kampen vindt plaats op zaterdag 4 oktober. De Hanzetocht is een reeks seizoenswandelingen. Er zijn twee varianten in lengte. Een lange wandeling van 18 kilometer, en een kortere wandeling door het prachtige Kampen van 8 kilometer, voor de minder geoefende wandelaar.

De 8 kilometer route van de Hanzetocht leidt langs bezienswaardige punten in Hanzestad Kampen. De start is, net als de langere route van 18 kilometer, bij Restaurant de Vier Jaargetijden aan de IJsselkade. Van daaruit volgt de route langs het prachtige IJsselfront, door oud Brunnepe en door het Groene Hart van Kampen: het stadspark. Van daaruit loopt de wandelaar door een stukje modern Kampen om langzaamaan ? via de Oudestraat - weer terug te komen bij het eindpunt: de IJsselkade.

Bij afmelding bij de Vier Jaargetijden ontvangt de Hanzetochtdeelnemer een goodybag, verzorgd door de OVK met daarin acties van ondernemers uit Kampen, waaronder ook een gratis Wandelroutenetwerkkaart IJsseldelta voor nog meer wandelplezier in de regio.
De vastgestelde en goedgekeurde data voor de Hanzetochten Kampen in 2015 zijn 3 januari 2015, 11 april 2015, 4 juli 2015 en 3 oktober 2015.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 9 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 11 uur geleden