Bert Boerman opnieuw kandidaat-gedeputeerde

Algemeen

REGIO ? Kampenaar Bert Boerman, thans gedeputeerde, staat op de tweede plaats op de kandidatenlijst van de ChristenUnie Overijssel voor de Statenverkiezingen van maart 2015. Hij is opnieuw kandidaat-gedeputeerde als de ChristenUnie weer deel gaat uitmaken van het college. Aanvoerder van de lijst is huidig fractievoorzitter Jan Westert.

Op de derde plaats staat het huidige statenlid, Martha van Abbema uit Twenterand. Op plek vier plaatst de ChristenUnie een nieuwkomer voor de provinciale politiek, Alwin te Rietstap (1979) uit Bergentheim.
De fractie van de ChristenUnie bestaat op dit moment uit drie leden. Lijsttrekker Westert is van mening dat er bij de komende verkiezingen groei mogelijk moet zijn. ?In een eerdere periode telde de ChristenUnie vijf leden. Die inzet vind ik niet onrealistisch. Eerder een belangrijk perspectief, ook met het oog op de verkiezingen voor de Eerste Kamer?, aldus de Overijsselse lijsttrekker. ?Zowel landelijk als in de provincie kiezen wij voor een constructieve koers en zijn wij gericht op het verbinden. We willen naast mensen staan en zo een bijdrage leveren aan de maatschappelijke opgaven aan het bestuur van onze provincie.? De kandidatenlijst van de ChristenUnie wordt door de leden definitief vastgesteld op 30 oktober.