Heilko Bos (fotograaf), Eveline van Loo (tekenaar) en Marjolijn Blok (eigenaar galerie G)
Heilko Bos (fotograaf), Eveline van Loo (tekenaar) en Marjolijn Blok (eigenaar galerie G) Foto: aangeleverd

Nieuwe galerie aan de Gasthuisstraat geopend

Algemeen

KAMPEN – Op zaterdag 7 mei is in de Gasthuisstraat Galerie G geopend. De opening werd drukbezocht en de eerste werken vonden hun weg naar een nieuwe eigenaar.

Het monumentale Jugendstil pand uit 1900 was flink verwaarloosd en heeft twee jaar leeg gestaan. Vorig jaar opende de galerie als pop-up galerie. Dat beviel zo goed dat Galerie G zich definitief wilde vestigen in Kampen. Na een grondige verbouwing komt het pand weer helemaal tot zijn recht, ditmaal als galerie. 

Galerie G biedt verschillende uiteenlopende werken. Kleurrijke schilderijen van kunstenaar Eef van Brakel, dromerige foto’s van Kampenaar en fotograaf Heilko Bos en tekeningen van markante Kamper gebouwen van Eveline van Loo. Naast kunst biedt de galerie antiek, vintage en zijn er bijzondere, vaak handgemaakte cadeaus te vinden.

Marjolijn Blok, eigenaar van galerie G: ‘Kampen barst van de creativiteit en dat wil ik laten zien. Ik hoop dat de Galerie een laagdrempelige fijne plek gaat worden die creativiteit aanwakkert en waar mensen blij en geïnspireerd weer naar buiten stappen.’

Galerie G is geopend op vrijdag en zaterdag en op afspraak. Locatie:

Gasthuisstraat 7 Kampen

Afbeelding