Afbeelding

Familie Van de Wetering actief op Brouwersdam.

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Een week geleden stonden Kevin, Fabian en Kees van de Wetering uit IJsselmuiden aan de start van Triathlon Brouwersdam90. Een bijzondere triathlon van 1 km zwemmen, 80 km fietsen en 10 km hardlopen. Voor Kees gesneden koek qua afstanden, Kevin en Fabian gingen een onbekend avontuur tegemoet. Maar ze hadden flink getraind en zich goed voorbereid en er dus alle vertrouwen in. 

We maakten er een mooi weekend van en zaten in een bungalowpark. Zaterdagmorgen direct de wedstrijd, de rest van het weekend lekker relaxen. 

Zaterdag: er stond een stevige windkracht 4 vanuit zee. Het Grevelingenmeer was ruig. Daar werd gezwommen. De start was om 9 uur en met 200 deelnemers in de 1e serie werden we in een klotsbak annex wasmachine gekieperd. Ruw water, fikse golven. Gevechten in het (zoute) water. Voeg daarbij een hoeveelheid slaande en schoppende armen en benen toe en een meer vol kwallen. Chaos verzekerd. Het was nogal een strijd om die 1000 meter door te komen maar we stonden toch vlot weer op de kant waarbij Fabian de snelste van ons drieën was. Na een goede wissel snel de fiets op. Eerst een stukje wind tegen. Daarna via Brouwersdam aan de Noordzeekant richting Goeree-Overflakkee. Fietsen op Brouwersdam is beuken en vliegen. Enorme snelheden met wind mee. Redelijke snelheid tegen de wind in. De wind vanuit zee was best wel gunstig. De 80km vlogen voorbij. Weer een wissel en nog 10 km lopen. Dat ging bij alle drie goed. We zagen elkaar meerdere keren op het heen en weer parcours van 3,3km. Erg leuk om elkaar te zien sporten. Bij de wisselzone stond partner/moeder Bertha ook als supporter en fotograaf. Bedankt voor de support. Kevin finishte in 3:03 uur en eindigde daarmee voorin het veld (17e overall en 13e in zijn categorie) van ruim 450 deelnemers. Kees finishte in 3:30 uur (104e overall en 18e in zijn categorie) en Fabian finishte in 3:33 uur. (122eoverall en 49e in zijn categorie) Daar waren we alledrie best tevreden mee. Kevin was bloedsnel, vooral met fietsen en lopen. Fabian had een steady race. Kees had ook een probleemloze race. Prima prestaties!

Alle drie fit gefinisht, wat natuurlijk heel mooi is. 

Binnenkort staat een triathlon gepland op het circuit van Zandvoort, daarna staat de halve Ironman in Maastricht op de planning.