Afbeelding
Foto: aangeleverd

Theaterkoor Caecilia trapt af met musical ‘The Wiz’

· leestijd 1 minuut Algemeen

Ingezonden door Theaterkoor Caecilia 

KAMPEN - Na 1,5 jaar was het op 8 juni eindelijk zo ver: de Kick-Off van musical The Wiz bij Theaterkoor Caecilia. De Kick-Off is de aftrap van de repetitieperiode waarin alles samenkomt; zang, dans en spel. Gehuld in groene kleding genoten leden van een hapje, een drankje en heel veel gezelligheid.

Na het succes van musical Into The Woods in 2020, stortten de leden van Theaterkoor Caecilia zich vrij vlot daarna op de voorbereiding van musical The Wiz. Helaas gooide corona roet in het eten en moesten ze noodgedwongen stoppen met repeteren. Hier lieten ze het niet bij zitten en dus werd er online verder geoefend. Na een paar maanden konden ze eindelijk weer fysiek oefenen, maar de voorstellingen die voor later dat jaar gepland stonden, moesten uitgesteld worden.

The Wiz vertelt het verhaal van de jonge en rebelse Dorothy die niets liever wil dan terug naar haar oude huis. Als op een dag een tornado over het huis van haar tante raast, komt ze terecht in de wondere wereld van Oz waar ze kennis maakt met een laffe leeuw, een domme vogelverschrikker en een harteloze blikkenvrouw. Alle vier zijn ze op zoek naar iets waar ze intens naar verlangen. Ze hopen dit te vinden bij de grote tovenaar van Oz. Onderweg over de goudgele weg loopt het gezelschap tegen verschillende uitdagingen aan. Of ze vinden waar ze zo naar op zoek zijn, ga je ontdekken tijdens deze energieke en magische musical.

Afgelopen maanden hebben castleden zich onder leiding van dirigente Joan Jonkman gefocust op het muzikale facet. Vanaf nu haakt ook regisseur Arjan Soutendijk aan. Op 25, 26 en 27 november speelt Theaterkoor Caecilia musical The Wiz in Stadsgehoorzaal Kampen. Vanaf 1 juli 2022 start de kaartverkoop: www.stadsgehoorzaalkampen.nl. Theaterkoor Caecilia is nog op zoek naar mannelijke zangers. Mocht je interesse hebben, kom vooral eens een kijkje nemen.