Wethouder van sport van de gemeente Oldebroek, Beerd Flier, neemt het eerste exemplaar van de presentatiegids in ontvangst van selectiespeler Sander Stange, die op de cover staat.
Wethouder van sport van de gemeente Oldebroek, Beerd Flier, neemt het eerste exemplaar van de presentatiegids in ontvangst van selectiespeler Sander Stange, die op de cover staat. Foto: Dik Leusink

Wethouder Beert Flier neemt eerste exemplaar Presentatiegids VSCO’61 in ontvangst

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Op een zonovergoten sportpark De Heughte heeft de nieuwe wethouder van sport van de gemeente Oldebroek, Beerd Flier, het eerste exemplaar van de Presentatiegids VSCO’61 van het seizoen 2022-2023 in ontvangst genomen. Selectiespeler Sander Stange, die de voorpagina van de nieuwe gids siert, overhandigde deze aan hem. Ruim 90 aanwezigen hadden daaraan voorafgaand een geanimeerd gesprek gezien tussen sportverslaggever Bert van Losser van RTV Oost en hoofdtrainer Stephan Nuesink. De bijeenkomst werd afgesloten met een gezellige nazit met een hapje en een drankje, terwijl de gasten de nieuwe gids bewonderden.

Gastheer Jan Borgers van de Presentatiegidscommissie van VSCO’61 moest de aanwezigen eerst teleurstellen, omdat gastspreker scheidsrechter Bas Nijhuis zich ’s ochtends ziek had afgemeld. Sportverslaggever van RTV Oost Bert van Losser gaf gelukkig wel acte de presence en interviewde na een korte introductie van zichzelf hoofdtrainer Stephan Nuesink. Het werd een geanimeerd gesprek russen twee vakbroeders, omdat Bert naast sportverslaggever ook hoofdtrainer is van voetbalvereniging Reünie uit Borculo. Stephan maakte duidelijk dat hij het hoofddoel van het volgende seizoen wil behalen door meer te scoren dan de 32 doelpunten van het vorige seizoen. Een hele uitdaging, omdat hij verschillende nieuwe spelers moet inpassen, waaronder een nieuwe sluitpost omdat keeper Arjan ten Klooster heeft besloten te stoppen in het eerste elftal.

Nadat wethouder Beerd Flier het eerste exemplaar van de gids in ontvangst had genomen, vertelde hij als praktijkman het prettig te vinden in direct contact te staan met de verenigingen en mensen van Oldebroek. Zijn bekentenis dat hij zelf in zijn jonge jaren had gevoetbald bij buurtvereniging OWIOS werd met enige hilariteit ontvangen. In zijn slotwoord sprak voorzitter Ben Schreurs de hoop uit op een goede samenwerking met de nieuwe wethouder. Hij bedankte de sponsorcommissie en alle anderen die hadden bijgedragen aan de totstandkoming van de gids en ook aan de organisatie van deze mooie middag.

Het thema van de nieuwe presentatiegids is leiderschap, zowel op als naast het veld en met een korte ei of een lange ij. Centraal in de gids staat de eerste selectie, maar er is ook aandacht voor vrouwenvoetbal. Niet alleen landelijk is dit groeiend, maar ook bij VSCO’61. Na een kleine terugval tijdens de coronapandemie is het ledental gegroeid naar meer dan 700 leden, waarvan een groot deel meiden en vrouwen, die nu 22% van de leden uitmaken.

Uiteraard is er in de gids aandacht voor de veertigste editie van het Berend Elzerman Toernooi dat zaterdag 20 augustus om 12.45 uur van start gaat met de wedstrijd VSCO’61 tegen KHC.