Afbeelding
Foto: Google Streetview

Groene Steeg en Rietsteeg gaan dicht voor auto’s

Algemeen

MASTENBROEK - “Er komen veel klachten binnen, het is gewoon onveilig.” Dat zijn de woorden van omgevingsmanager Ronald Knegt van Schagen Infra over de omleiding voor fietsers door de Mastenbroekerpolder vanwege de werkzaamheden aan de Kamperzeedijk. Daarom gaan de Groene Steeg en de Rietsteeg dicht voor auto’s. Echt dicht.

“De ervaring is dat er best hard gereden wordt als de verkeersregelaars weg zijn”, vertelt Knegt. “Er gaat best veel sluipverkeer langs. Die wegen zijn bedoeld voor bestemmingsverkeer, maar daar houdt zich geen hond aan.” En dus komt de aannemer nu met grovere maatregelen, die automobilisten moeten dwingen om een andere route te nemen nu de Kamperzeedijk afgesloten is.

Vandaag nog wordt het proces in werking gezet: er komt een fysieke afscheiding in het midden van de weg. “Iets als een betonblok”, zegt Knegt. De weg wordt daarmee afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer kan er dan nog wel terecht: “Je kunt er altijd vanaf de oostkant of de westkant in. Dat hebben we ook met de boeren overlegd. Maar doorgaand verkeer kan er niet meer door.”

Vooral nu de scholen weer begonnen zijn, is het druk op de polderweggetjes. Daarom mag autoverkeer er nu niet langer over, zodat fietsers ruim baan hebben.

Enrico Kolk

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22