Afbeelding
Foto: Set-Up IJsselmuiden

Ten Brinke Set-Up verliest in Zwolle van C.S.V.

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

Uitslag: C.S.V. HS 1 - Ten Brinke Set Up HS 1 | 3 - 1

Voor de 1e competitiewedstrijd 2022/2023 in de 1e divisie A, mocht Set-Up aantreden tegen C.S.V. in Zwolle. C.S.V. die het Windesheim college dit jaar voor het eerst de thuisbasis heeft.

Wegens het ontbreken bij Set-Up van Marien Alberts, mocht Jakob Engberts zijn competitiedebuut maken op het midden. De eerste set verliep stroef en het leek alsof Set-Up niet als team speelde, waar ze juist wel om bekend staan. Desondanks ging deze set vrij gelijk op, waarschijnlijk moest C.S.V. ook wennen de nieuw hal. De fouten die gemaakt werden door Set-Up tijdens deze set, had men voornamelijk aan zichzelf te danken en werd de set met 27-25 verloren.

Tijdens de set wissel werden stevige woorden gesproken door de coach (Gaillard) van Set-Up maar dit kwam ook vanuit het team zelf. Men was het erover eens dat dit ver onder het eigen niveau was en dat iedereen wel een tandje bij kon zetten en zo ging men de 2e set in. Ook deze set hadden domme foutjes de bovenhand. Hier had Set-Up zeker wel wat tegen kunnen doen, zeker omdat men geen servicedruk aan het uitoefenen was. Deze set werd met 25-19 verloren.

Maar goed na wat kort gelach, werd er toch weer serieus gepraat en ging Set-Up wel weer vol goede moed het veld in. Deze goede moed had blijkbaar toch wat los gemaakt bij Set-Up want men speelde ineens weer als een team, iedereen gaf 110% en ballen werden zowaar weer van de grond gedoken. Vanaf de kant was goed te merken dat er weer energie en vechtlust in het team kwam, dit resulteerde in een met 25-19 gewonnen set.

Het was nog mogelijk dacht men, Gaillard gaf aan dat het team met deze vechtlust de 4e set in moest, en kon men toch zeker nog voor winst gaan. Helaas bleek al gauw dat Set-Up de vechtlucht toch ergens was verloren want de service liet wederom te wensen over. Dit zorgde voor de laatste set stand 25-19 verloren.

Zaterdag 1 oktober de 2e wedstrijd en dit keer mogen thuis in de Oostholthoeve.