Afbeelding
Foto: Tennekes

Staatssecretaris Van der Burg op bezoek bij Thuisgeversproject in Kampen (3 foto’s)

Algemeen instagram

Woensdagmiddag 23 november 2022 was staatssecretaris Van der Burg op bezoek bij het Thuisgeversproject in Kampen om alles eens met eigen ogen te kunnen zien. De staatssecretaris (Vluchtelingen) gaf daarna aan blij te zijn met het project de Thuisgevers, een initiatief van de gemeente Kampen en de Protestantse Kerk in Nederland. 

Het project, waarbij gebruik wordt gemaakt van onbenutte huisvestingsplekken via kerken en andere maatschappelijke organisaties, is mede dankzij de financiële bijdrage van het ministerie van Justitie en Veiligheid tot stand gekomen. Tijdens dit werkbezoek kreeg de staatssecretaris een beeld van de actuele stand van zaken en bezoekt het eerste Thuisgeef-initiatief dat recent van start is gegaan.

Burgemeester Sander de Rouwe van gemeente Kampen en Jurjen de Groot, directeur van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, ontvangen de staatssecretaris op het stadhuis. Aansluitend brachten zij een bezoek aan de Christinastraat, waar hij sprak met twee statushouders die onlangs via de Thuisgevers in Kampen zijn gehuisvest. 

Afbeelding
Afbeelding