Coach Scholten en secretaris Kranenburg in gesprek
Coach Scholten en secretaris Kranenburg in gesprek (foto: Maarten van Gemert)

Compenseer de Energiebank met een donatie van uw energiecompensatie

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert)  
KAMPEN – In deze laatste maanden van het jaar krijgt iedereen in Nederland met een energiecontract compensatie van de overheid voor de gestegen energieprijzen. Omdat niet iedereen dat nodig heeft, zijn er al diverse initiatieven opgezet om dat geld aan een goed doel te doneren. Maar is het niet logischer om uw overschot aan energiecompensatie te schenken aan Energiebank Kampen?

De oproep van Jacob Hakvoort, voorzitter van Energiebank Kampen, voor energiecoaches heeft weerklank gevonden. Secretaris Niels Kranenburg meldt verheugd dat negen lezers van De Brug zich hebben gemeld om als vrijwilliger bij de Energiebank coach te worden.
In Kampen zijn nu vijftien energiecoaches actief. Ook melden zich genoeg huishoudens aan die juist gecoached willen worden. Dit brengt veel meer kosten met zich mee dan de gemeentelijke subsidie dekt.
Energiebank Kampen zou het geweldig vinden als u (een deel van) uw energiecompensatie doneert om mensen te kunnen ondersteunen die het hard nodig hebben.

Energiecoaches
Hakvoort vertelde vorige maand een groot potentieel te zien aan huishoudens die hulp kunnen gebruiken. Allereerst de mensen met een kleine beurs maar iedereen mag vrijblijvend advies en hulp vragen om energie te besparen. Energiecoaches geven op vrijwillige basis tips en kunnen op bescheiden schaal ook praktisch iets betekenen. Ogenschijnlijk kleine besparingen kunnen opgeteld aardig wat opleveren. Voor milieu en portemonnee.
Anneke Scholten is één van de negen nieuwe energiecoaches. Allen hebben de cursus met succes doorlopen en meegelopen met een ervaren coach. Een enkeling hoefde geen praktijkervaring op te doen omdat hij zijn werkzaam leven binnen het Sociaal Domein heeft afgelegd. Naast gepensioneerden hebben zich ook jongere coaches gemeld en twee vrouwen. Iedereen is al begonnen.

Energiecompensatie
De groei van Energiebank Kampen gaat niet gelijk op met de gemeentelijke subsidie. Daarom is de Energiebank blij met donaties voor al het materiaal dat gebruikt wordt voor energiebesparende maatregelen voor hen die dat niet kunnen betalen. Als u uw energiecompensatie deels of geheel kunt missen, is de Energiebank een passend doel. In eerste instantie vraagt ze slechts €50. Dit bedrag kan gemakkelijk via de QR-code betaald worden.
Het gehele bedrag van €190 is natuurlijk ook welkom en kan gestort worden op bankrekeningnummer NL47 RBRB 0777 9519 91 t.n.v. Stichting Energiebank Kampen o.v.v. energiecompensatiedonatie. Eventueel mogen relevante producten gedoneerd worden zoals LED-lampen, tochtstrips, radiatorfolie, isolatiemateriaal en/of slimme thermostaten. Neem dan contact op via welkom@energiebankkampen.nl of bel 06-57019558.
Niels Kranenburg verzekert dat niets aan de strijkstok blijft hangen. Alle financiën worden aangewend voor energiebesparingsmiddelen en om de kou buiten de deur te houden. Om zo ook mensen met een klein beurs er warmpjes bij te laten zitten.


Voorzitter Hakvoort controleert zijn energiemeter (foto: Maarten van Gemert)

..