Afbeelding
Foto: Fred Sollie

Aanleg hangsteigers onder Molenbrug

Algemeen

KAMPEN - Rijkswaterstaat gaat in 2023 opleggingen van de Molenbrug in Kampen vervangen. Als voorbereiding hierop voeren we de komende maanden inspecties uit aan de brug. Om deze inspecties en de daadwerkelijke werkzaamheden uit te kunnen voeren, worden vanaf maandag 12 december hangsteigers onder de gehele lengte van de brug gebouwd.

De komende weken wordt de parallelrijbaan van de Molenbrug gebruikt voor de aanvoer en montage van de hangsteigers. Landbouwverkeer rijdt daarom van maandag 12 december 07.00 uur tot en met woensdag 14 december 19.00 uur over de hoofdrijbaan van de brug. Voor het overige verkeer, inclusief fietsers, voetgangers en hulpdiensten, verandert er niets. Zij gaan tijdens de bouw van de hangsteigers op dezelfde manier over de brug als gewoonlijk. Verkeersregelaars aan beide zijden van de brug leiden het verkeer in goede banen.

Tot 2024 voert Rijkswaterstaat noodzakelijke inspecties en onderhoud uit aan de Molenbrug. Afgelopen oktober zijn al inspecties uitgevoerd aan de tuien van de Molenbrug. Aan de zuidzijde van de Molenbrug worden de komende weken nulmetingen verricht vanaf een hoogwerker.