Afbeelding
Foto: Boembast

Boembast brengt rap en rock samen in nieuwe single Sterveling

Algemeen

REGIO – Met een kruisbestuiving van vernuftige rapflows en scheurende gitaren speelde Boembast, met daarin Kampenaar Stein Bakker, al menig Zwols café plat. Met een nieuwe videoclip geven de vijf heren passend vervolg aan het muzikale project.

“Dat de muziekscene in Zwolle een groot aantal succesverhalen kent is inmiddels bekend”, aldus de band: “Nog altijd barst het van de potentie en de nieuwe muzikale initiatieven in de stad.” Boembast probeert een opvallende naam te zijn, door met een combinatie van strakke raps en stevige rock een eigen geluid te maken.


Zwollenaren Pivo, René, Bart, Arvid en Kampenaar Stein speelden onder de namen Springstof en Bring The Noise al meermaals in kroegen in Zwolle en op festivals als Full Colour en Kletsen & Zwetsen. Zij speelden hier een combinatie van covers en eigen muziek. De eigen muziek krijgt nu de volle aandacht van de mannen en resulteerde in de eerste single: ‘Sterveling’.

Frontman Pivo is trots: “We weten dat er een doelgroep is voor onze muziek en willen daar het maximale uithalen. Het doel is uiteindelijk om met eigen muziek de grote festivals plat te spelen”. De release van de nieuwe single is een voorbode voor meer. De band gaat structureel nieuwe muziek uitbrengen. “Dit betekent dat men elke maand een nieuwe release mag verwachten in 2023.”

De videoclip is uit sinds vrijdag 20 januari te vinden op Youtube of via je favoriete muziek streamingsdienst: https://linktr.ee/boembast.

Nick de Vries