Bert Janssen aan het werk.
Bert Janssen aan het werk. Foto: aangeleverd

Expositie ‘Materiewerken’ in Stadskazerne

Algemeen

KAMPEN - In de Stadskazerne is tot 11 maart de expositie ‘Materiewerken’ te zien waarin de toeschouwer uitgedaagd wordt niet direct te oordelen maar vooral waar te nemen. Wat zie ik, wat hoor ik, wat voel ik, staan centraal in de werken van Boudewijn & Janssen.

De kunstenaars vertellen: “Het is een uitdaging om waar te nemen in de hectische wereld van vandaag waar wij over alles oordelen hebben en die ook nog eens te pas en te onpas verbaliseren. Waarnemen biedt een kans om onze oordelen te verbinden met wie we zijn. Het geeft de mogelijkheid om contact en verbinding aan te gaan, vanuit vrijheid en liefde. Neem de tijd om te kijken, te luisteren, te voelen en te laten zijn.”

De werken zijn vaak gemaakt met verschillende materialen zoals, cement, teer, olieverf, acryl, stof, plastic en papier op doek of hout. Het meest gebruikt formaat: 100x100 of 60x60 cm. Beide kunstenaars zijn intuïtieve materieschilders. Ze werken niet met een vooropgezet thema of plan. De vrije expressie voert de boventoon.

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16