Provinciehuis Zwolle
Provinciehuis Zwolle Foto: Fred Sollie

Provincie Overijssel haalt kennis over kernenergie op

Algemeen

ZWOLLE - De Provincie Overijssel houdt op initiatief van een aantal fracties in Provinciale Staten een kennisconferentie kernenergie op woensdag 1 maart 2023. De conferentie vindt plaats van 12:30 tot 17:00 uur in het Provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2 te Zwolle.

Om het milieu zo goed mogelijk gezond te maken en te houden heeft de Nederlandse regering het voornemen de toepassing van kernenergie in verschillende vormen te omarmen. Doel van deze bijeenkomst is het presenteren van technische en fysische feiten omtrent het opwekken van elektriciteit in grote of kleine centrales die gebruik maken van splijtstoffen. De inleiders concentreren zich op het delen van kennis van de nieuwste technieken.

“We kunnen er niet omheen dat de bijna 500 kerncentrales in de wereld een uitstekende staat van dienst hebben, en dat de ontwikkeling van de kerntechniek niet stilstaat. Deze conferentie zal bijdragen aan de optimalisatie van de algemene kennis van de kerntechnieken ten behoeve van allen die hierover moeten beslissen of schrijven”, aldus de organiserende fracties VVD, CDA, OCL, FMO en SGP.