Afbeelding
Foto: Vrienden Synagoge Kampen

Rabbijn uit Jeruzalem in Open Hof

Algemeen Ingezonden

Rabbijn Moshe Peleg uit Israël vertelt op woensdag 29 maart over zijn jongerenopvang in het centrum van Jeruzalem. Peleg woont in de ultra-orthodoxe wijk Mea Shearim, waar hij het Shorashim Center leidt voor kansarme jongeren.

In dit opvangcentrum biedt rabbijn Peleg op zijn unieke wijze een thuis aan jonge Joodse vrouwen die slachtoffer zijn van incest, alcohol- en drugsgebruik of zijn misbruikt door loverboys. Ze zijn vaak door hun familie op straat gezet.

Het Shorashim Center helpt deze vrouwen om weer zelfstandig terug te keren in de maatschappij. Daarnaast bezoeken zowel jongens als meisjes uit Jeruzalem het centrum voor gezamenlijke maaltijden, muziek en andere activiteiten. Peleg geeft hen Thora-les en coaching over allerlei levensvragen en problemen in hun jonge levens.

De avond is een initiatief van Vrienden van Synagoge Kampen - waarmee Moshe Peleg warme banden heeft - in samenwerking met de Open Hof.

Het programma begint om 19.30 uur in de Open Hof aan de Lelystraat 49 in Kampen. Gratis toegang (collecte voor het Shorashim Center).

www.vriendensynagogekampen.nl 

Afbeelding
Afbeelding