Aukje steunen met kans op een Rib Experience? Mail: aukjetimmerman@outlook.com.
Aukje steunen met kans op een Rib Experience? Mail: aukjetimmerman@outlook.com. Foto: Aangeleverd.

Aukje Timmerman uit Kampen doet mee aan Masterskip: een unieke wereld zeilreis onder schooltijd

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Aukje Timmerman woont in Kampen. Het nautische karakter van de stad en de wereld op het water van de IJssel inspireert. Generaties zijn ermee opgegroeid. Zo ook Aukje Timmerman. Het zeilen zit in haar bloed en een droom komt voor haar uit nu ze mee mag doen aan een Masterskip: een zeilreis onder schooltijd. 

Op 4 februari vliegt Aukje naar de Cariben en in zes weken vaart de groep van Curaçao via Panama naar Cuba. Aukje: “Het wordt een geweldig avontuur, en een grote uitdaging die volledig past in mijn opleiding op het Ichthus College Kampen. Het was super fijn dat school gelijk enthousiast was!” Aukje zit in Havo-4. Aan boord gaan naast 30 trainees ook vier docenten mee. Op die manier kan het schoolwerk aan boord gemaakt worden. “Ik heb super veel zin om mijn klaslokaal in te ruilen voor een zeilschip.”

Op het water is geen internet en er is ook geen contact met school. Zo’n vier uur van de dag besteden de jongeren aan huiswerk, daarnaast leren ze navigeren en genieten van de natuurlijke omgeving. Na de lunch wordt het schip schoongemaakt en volgt een excursie of workshop. Aukje: “En dan, dan is het tijd om te zeilen! Na vijf weken op het water moeten wij in de laatste week het 59 meter lange zeilschip overnemen. We nemen de taak van de bemanning over, die trekt zich terug en wij zijn aan de beurt. Er moeten koks worden aangewezen, maar ook matrozen en zelfs een kapitein. Ik vind de rol van kapitein wel iets hebben. Ik neem graag leiding en voel me verantwoordelijkheid. Luisteren kan ik goed, maar ik volg niet alles op.”
Het zeilavontuur begon gelijk al spannend. Om mee te doen moeten de jongeren zelf een bedrag inleggen. Aukje heeft inmiddels een groot deel verzameld. De laatste loodjes hoopt ze met het veilen van een Rib Experience bij elkaar te verdienen. Aukje: “Ik kan deze reis gaan maken door veel lieve sponsoringen, maar ik ben er nog niet. Van de 9130 euro die ik nodig heb, zit ik nu op ruim 6130 euro.
Voor de laatste zeemijlen mag Aukje een Rib Experience veilen voor 11 personen. Het avontuur begint in Andijk met koffie en thee, gevolgd door een trip naar het vogeleiland bij Andijk. Hierna vaar je naar Enkhuizen terwijl je de wind in je haren voelt en de adrenaline door je lichaam giert. Gelukkig kan je rustig bijkomen in Enkhuizen met een bakje kibbeling om vervolgens weer veilig voet aan wal te zetten terug in Andijk. Aukje: “Lijkt dit je nou leuk en wil je mij helpen? Doe dan een mooi bod!” Bieden kan tot 21 september 20.30 uur. Stuur jouw bod naar aukjetimmerman@outlook.com.

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39