Afbeelding
Foto: Pixabay

SP doneert laptops aan Ichthus College

Algemeen

KAMPEN - In februari 2023 kwam een aantal mensen bij elkaar om de Socialistische Partij (SP) in Kampen weer op de kaart te zetten.Inmiddels is de afdeling weer ‘in oprichting’.

De Kamper SP’ers timmeren weer aan de weg en na de provinciale campagne werd er in maart een openbare bijeenkomst over de pensioenplannen gehouden waarin Tweede Kamerlid Bart van Kent uitlegde waarom de SP hier fel tegen is.

De nieuwe afdeling (in oprichting) is daarna, na een periode van interne scholing over het gedachtengoed van de SP, de wijken ingetrokken. In Brunnepe heeft de SP de gebruikers van het Cruyff Court met raad en daad terzijde gestaan en samen met een actie/buurtcomité ervoor gezorgd dat het Cruijff Court open bleef. Binnenkort trekt de SP de wijk rondom het Ichthus College in om met de buurt te inventariseren om vast te stellen welke problemen er zijn met zwerfafval om daarna met school, gemeente en buurtbewoners naar oplossingen te zoeken.

Laptops naar Ichthus College

Een bestuurslid van de SP heeft 10 opgeschoonde laptops kunnen regelen met het doel die uit te delen aan jongeren wiens ouders het financieel lastig hebben. SP bestuurslid Rik Feijth vertelt: “Na enkele middelbare scholen te hebben benaderd, gaf het Ichthus College locatie Via aan deze goed te kunnen gebruiken.” Binnenkort zal de SP de laptops overhandigen en er verslag van doen op Kampen.Sp.nl.

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39