Afbeelding
Foto: Pixabay

Week tegen Eenzaamheid ‘Kom Erbij!

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Ruim 20.000 Kampenaren voelen zich in mindere of meerdere mate eenzaam. Langdurige gevoelens van eenzaamheid kunnen invloed hebben op gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven. Het is daarom belangrijk mensen bewust te maken van de risicofactoren van eenzaamheid. Kampen werkt met een lokale coalitie aan de aanpak tegen eenzaamheid. In deze aanpak wordt ook meegedaan aan de Week tegen Eenzaamheid.

Van 28 september tot en met 4 oktober is de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Kampen sluit daar met lokale activiteiten op aan. De aftrap vindt plaats op 28 september om 16:00 uur bij Het 8ste Werk, Zwartendijk 8 in Kampen. Iedereen is welkom. Aanmelden kan via m.esselink@wijz.nu

De lokale coalitie organiseert daarnaast tal van (veelal gratis) activiteiten voor inwoners van Kampen. Deze activiteiten zijn terug te vinden op www.erbijkampen.nl.

Wethouder Jan Peter van der Sluis: ”Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Het gevoel van ‘erbij horen’ en ‘ertoe doen’ is belangrijk voor ieder mens. Eenzaamheid is niet alleen een naar gevoel, het is ook lastig om over te praten. De Week tegen Eenzaamheid “Kom erbij! Kampen is daarom een bewustwordingsmoment voor ons allemaal. Het doorbreken van duurzaam aanpakken van eenzaamheid kunnen we niet alleen. We hebben lokaal onze krachten gebundeld om samen een front te vormen tegen eenzaamheid. Ik ben trots op alle inzet vanuit de samenleving hierbij!”

Hans de Booij ‘Het wordt niets zonder jou’

De lokale Week tegen Eenzaamheid wordt zelfs een dag verlengd! Want op 5 oktober sluiten we af met een gratis voorstelling van Hans de Booij in de Stadsgehoorzaal. In april verscheen het boek Het wordt niets zonder jou over het leven van zanger Hans de Booij, geschreven door auteur Sander van Leeuwen. Met boek en bladmuziek onder de arm gaan De Booij en Van Leeuwen nu samen het theater in. Dat levert een kwetsbare en tegelijk vrolijke voorstelling op. Waar het natuurlijk gaat over roem en succes, maar ook over pijnlijke relaties, bijna-doodervaringen en eenzaamheidsgevoelens. Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, Bot Uitgevers en de Stadsgehoorzaal. 

Aanmelden is mogelijk via: https://stadsgehoorzaalkampen.nl/voorstellingen

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39