Wethouder Jan Peter van der Sluis, demissionair minister Carola Schouten en Kamerkandidaat Alwin te Rietstap op campagnebezoek bij Het 8ste Werk
Wethouder Jan Peter van der Sluis, demissionair minister Carola Schouten en Kamerkandidaat Alwin te Rietstap op campagnebezoek bij Het 8ste Werk (foto: Maarten van Gemert)

Carola Schouten en Alwin te Rietstap bezoeken Het 8ste Werk

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

(door Harro  Pruijssen)  
KAMPEN - Na het werkbezoek aan Impact op maandagmiddag 2 oktober 2023 heeft de Kamper fractie van de ChristenUnie een campagnebezoek gebracht aan Het 8ste Werk samen met Carola Schouten, demissionair minister voor Armoede, Participatie en Pensioenen, en Alwin te Rietstap, vierde op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamer en op dit moment wethouder in Hardenberg.

Het 8ste Werk
Bij Het 8ste Werk worden samen leven en delen letterlijk in de praktijk gebracht. Het is een geweldig initiatief van Jaap Boersma en Gea Overweg. Zij hebben 8 appartementen gerealiseerd. Mensen die thuis- en dakloos dreigen te worden, kunnen hier voor maximaal 1,5 jaar terecht. Op die manier hebben ze tijd en ruimte om hun leven weer op de rit te krijgen. En dit buiten het reguliere zorgsysteem om, want Jaap en Gea denken niet in doelgroepen, zorgindicaties en bureaucratie. Hun visie is dat de samenleving weer veel meer aan zet moet zijn, en tijd zou moeten nemen om naar elkaar om moet zien.

deelZe
Ook mochten we een kijkje nemen bij deelZe, een sociale supermarkt op het erf van Het 8ste Werk. Mensen, die het nodig hebben, kunnen hier gratis boodschappen doen. Maar dit gebeurt op basis van vertrouwen dat je enkel meeneemt wat je nodig hebt. Het is dus niet nodig om eerst je financiële plaatje te laten zien, voordat je boodschappen mag komen doen.
Er was de laatste tijd veel te doen bij Het 8ste Werk. Een overzicht is te lezen bij Kamper Nieuws.

Noaberschap
Na een hele lange opstartfase heeft Het 8ste Werk vorige week eindelijk de deuren kunnen openen. Een super mooi initiatief wat gelukkig niet is gestrand in de vele regels, systemen en bureaucratie, maar in samenwerking met de gemeente letterlijk ruimte heeft gekregen om van de grond te komen. Kamper Kracht op z’n mooist. En het zou prachtig zijn als er in de landelijke wet- en regelgeving meer ruimte komt voor dit soort maatschappelijke initiatieven. Dat is waar De ChristenUnie voor staat. Gewoon een beetje noaberschap.


Groepsfoto van het gehele gezelschap (foto: Maarten van Gemert)

redactie:

Maarten van Gemert

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29