Afbeelding
Foto: Tennekes.

Opgeven voor de lampionoptocht van 26 april kan vanaf nu

Algemeen

KAMPEN - Prachtige wagens, vrolijk verlichte lampionnen, kinderen in kostuums, feestnummers van de fanfare en zwaaiende ouders langs de weg. Ieder jaar luiden de Kamper Oranjevereniging en de Brunneper Oranjevereniging Koningsdag in met een evenement voor en door Kampenaren: de lampionoptocht. Burgemeester Sander de Rouwe noemde het een grootschalig en uniek evenement ‘waar we trots op moeten zijn’. Het aftellen is voor de KOV en BOV weer begonnen.

“Hoe meer deelnemers aan de lampionoptocht, hoe beter”, aldus de organisatie. Om de deelnemers bij de bouw van de wagens op weg te helpen, krijgen zij van de organisatie een vergoeding van 100 euro bij voorinschrijving. Dit geldt alleen voor de A-groepen, groepen vanaf 9 personen en tot 1 april 2024. Daarnaast beloont de organisatie de zes mooiste wagens met een geldprijs en is er voor elke deelnemer 75 euro startgeld. Voor de winnaars is er ook een wisselbeker waar de naam van de winnaar in komt te staan.

“We willen iedereen stimuleren om mee te doen. Ook voor kleinere groepen, wijkverenigingen, sportverenigingen of individuele kinderen alleen is het heel eenvoudig om deel te nemen met een fiets, bakfiets of skelter. Mooi versieren en verlichten met lampions is relatief eenvoudig. Je creatie laten zien aan een groot publiek is een belevenis die je je leven niet meer vergeet. De B-groepen (1 tot en met 9 personen) krijgen een bedrag voor de start van 20 euro. (Voorinschrijving is voor deze groepen niet nodig) Ook voor de B-groepen is er het prijzengeld en een prestigieuze wisselbeker.”

De lampionoptocht vindt plaats op vrijdagavond 26 april. Aanmelden van de A-groepen kan bij: secretariaat@kamperoranjevereniging.nl o.v.v. naam deelnemers en contactpersoon, telefoonnummer van de contactpersoon en het banknummer waar het inschrijfgeld op gestort kan worden. Voor het reglement en de beoordelingscriteria van de jurering kijk op: www.kamperoranjevereniging.nl.

Afbeelding
Het geheim van de smaakmakers Algemeen 2 uur geleden
Openlucht theatervoorstelling SCHULD
Laatste weekend om SCHULD in Zwolle te zien Cultuur Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 11 uur geleden
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 21 uur geleden
Afbeelding
Ondertekening koopovereenkomst kavel Genuakade tussen Broshuis en de gemeente Kampen (6 foto's) 6 foto's instagram 22 uur geleden