Taaldocenten en taalcoaches gezocht

Partnerbijdrages

KAMPEN - Stichting Cares, bureau voor Vluchtelingen- en Migrantenwerk, biedt allochtone burgers van Kampen al jaren ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal. 
Naast de verplichte inburgeringscursus, die door de gemeente wordt aangeboden, kunnen de nieuwe Nederlanders via Stichting Cares op een informele en laagdrempelige manier het Nederlands leren.
Zo is de taalschool (die inmiddels tien jaar bestaat) voor vele cursisten een belangrijke en veilige omgeving geworden om de Nederlandse taal te leren. Tientallen enthousiaste vrijwilligers zetten zich hiervoor wekelijks in.
In 2009 is het taalcoachproject gestart waarbij een Nederlandse vrijwilliger ('taalcoach') gekoppeld wordt aan een maatje die zo via informeel contact het Nederlands beter  leert spreken.
Op dit moment zijn er nieuwe vrijwilligers nodig.  Wie iets heeft met taal,  een uurtje of twee per week over heeft en iets wil betekenen voor allochtone medeburgers,  is wellicht geschikt als taaldocent of taalcoach.
Voor aanmelden en vragen kan contact op worden genomen met Truus Teeninga, coördinator van de taalschool via gateeninga@hetnet.nl of met Esther van den Houten, projectleider Taalcoachproject via esther@careskampen.nl of  bel naar Stichting Cares op (038) 332 61 62.