Afbeelding
Foto: PicasaAangeleverd

Johannes Passion anders in Westerkerk

Algemeen

KAMPEN - Komende zondag, 24 maart 2024, opent de Westerkerk in Kampen haar deuren voor een bijzondere muzikale viering ter ere van Palmpasen. Van 17.00 tot 18.15 uur kunnen bezoekers zich laten meeslepen door een indrukwekkende uitvoering van delen uit Johann Sebastian Bachs ‘Johannes Passion’, afgewisseld met Nederlandstalige lezingen die het verhaal van Goede Vrijdag vertellen.

Dit evenement, gepresenteerd onder de titel ‘Johannes Passion ánders’, integreert de beroemde compositie van Bach in een kerkdienst die de intocht van Jezus in Jeruzalem en zijn daaropvolgende lijden herdenkt. De uitvoering belooft een emotionele ervaring te worden, waarbij de letterlijke tekst van de hoofdstukken 18 en 19 uit het evangelie van Johannes, volgens de vertaling van Luther, centraal staat. De dramatische diepte van het stuk wordt verder verrijkt door de toevoeging van enkele verzen uit het Mattheüs-evangelie.

De muzikale leiding is in handen van het Kamper Vocaal Ensemble ‘Kavóca’, onder leiding van Luthine Postuma, met muzikale begeleiding van Jurjan Lipke op piano en Hans Noordhof op het orgel. Samen brengen zij een programma waarin koordelen, koraalzang, schriftlezingen en gemeentezang elkaar afwisselen, om zo het lijdensverhaal van Christus op een unieke manier te vertellen.

Ds. Wilbert Dekker zal als liturg optreden tijdens deze dienst, die niet alleen een muzikale, maar ook een spirituele ervaring belooft te worden. Bezoekers worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijzondere viering in de Westerkerk aan de Wilhelminalaan 97 in Kampen, om samen de start van de Goede Week te markeren.