KHC probleemloos naar laatste 32

KAMPEN - KHC heeft zaterdag moeiteloos de vierde ronde (laatste 32) van het districtsbekertoernooi gehaald. Zonder goed te spelen was KHC veel te sterk voor vijfdeklasser Niftrik. De Kamper ploeg won met 6-0.

Vanaf het beginsignaal was het krachtsverschil tussen beide ploegen groot. In de eerste tien minuten creerde de ploeg van trainer Berry Wezenberg vier enorme kansen, maar de trekker werd niet overgehaald. In de 11e minuut was het wel raak. Rabi Ezzat schoot nonchalant raak. Daarna zakte KHC weg. In de beginfase lag het tempo al niet hoog, maar gaandeweg werd het spel steeds trager. Niftrik ontbeerde kwaliteit om hiervan te profiteren. De ploeg, die met een grote groep supporters naar Kampen was gekomen, kon nauwelijks iets uitrichten. Het enige gevaarlijke moment voor de KHC-goal in het eerste bedrijf kwam op naam van Vincent Wouters. Zijn inzet werd in de 37e minuut naast getikt door KHC-goalie Alex Witkamp.

Zonder te imponeren kreeg KHC in het eerste bedrijf kansen genoeg om de score verder op te voeren, maar veel kansen werden om zeep geholpen. In de 42e minuut kreeg KHC hulp van de tegenstander. Een verdediger van Niftrik gleed uit. Justin Drost kreeg zo een vrije doortocht naar het doel en rondde bekwaam af. Met een 2-0 achterstand kwam Niftrik er in het eerste bedrijf genadig vanaf. De teller had moeiteloos op 5-0 of 6-0 kunnen staan.

De thuisploeg schoot in de tweede helft als een komeet uit de startblokken. Binnen dertig seconden stond het 3-0. Jonathan van Marle scoorde uit een voorzet van Tom Diender. Nadat Justin Drost in de 55e minuut de lat raakte, scoorde Van Marle in de 69e minuut 4-0. In de 74e minuut was er even gevaar voor het Kamper doel. Marco Lamers kreeg een goede kans, maar schoot over. Zeven minuten later bekroonde Ronald Arends een mooie Kamper aanval met de vijfde KHC-treffer. Een minuut later leidde slecht uitverdedigen bij KHC bijna tot een treffer van Niftrik, maar invaller Luc Hendriks mikte te hoog. In dezelfde minuut bepaalde Burak Alp de eindstand op 6-0. De KHC'er onderschepte een hoge terugspeelbal en scoorde.

In de volgende bekerronde wacht KHC een lastige kluif. Op 25 februari moet KHC het opnemen tegen SDV Barneveld, koploper in de eerste klasse D.