Afbeelding
Foto: Trademark Fotografie

Herenboeren Kampen houdt ontmoetingsdag op Natuurspeelplaats

Algemeen

KAMPEN – Zaterdagmiddag 20 april houdt Herenboeren Kampen een ontmoetingsdag op de Natuurspeelplaats bij kinderboerderij Cantecleer. Er zijn diverse activiteiten, workshops en muziek. De middag begint om 13:00 uur en is gratis te bezoeken. 

‘Het beste moment om een boom te planten is 10 jaar geleden. Het op één na beste moment is nu.’ Deze eeuwenoude, inspirerende uitspraak raakt de kern van Herenboeren Kampen: de groep kartrekkers wil niets liever dan starten met haar natuurinclusieve boerderij samen met inwoners van Kampen en IJsselmuiden. 

Omdat er nog geen definitieve plek is plant zij op 20 april alvast hoogstamappelbomen en hagen. Exemplaren die straks verplaatst worden naar Herenboerderij Kampen. 

Eten van de oogst van de eigen boerderij
Herenboerderij Kampen is een burgerinitiatief: de 180 tot 250 burgers die lid zijn van de coöperatie zijn zowel eigenaar als consument van de boerderij, Onder leiding van een professionele boer eten zij het jaar rond van de oogst. Omdat het een gemengd bedrijf is, bestaat de oogst zowel uit fruit, groente, vlees en ei.

Ontmoeten en spelen
Sinds de start van Herenboeren Kampen meldden zich veel enthousiaste mensen bij het burgerinitiatief. Op de ontmoetingsdag op 20 april is er tijd om elkaar te ontmoeten en bij te praten. De kartrekkers vertellen meer over dit burgerinitiatief: is er al een locatie? Hoe loopt het op andere boerderijen in het land? Er wordt een rondleiding gehouden door het Voedselbos.

Activiteiten voor kinderen
Ook voor kinderen is er veel te beleven: broodjes bakken boven een vuur, bloemballen maken, spelen in de Natuurspeelplaats en spelen met de waterpomp. Voor meer informatie kijk op kampen.herenboeren.nl