Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Training voor kinderen die angstig zijn

Algemeen

KAMPEN – Dinsdag 14 mei gaat de training ‘Leer te durven!’ van start in Kampen voor kinderen die regelmatig angstig zijn. Het is een training voor kinderen uit de groepen 5 t/m 8 die graag meer willen durven en zich zelfverzekerder willen voelen.

Denk aan kinderen die angstig zijn of net wat meer en vaker last hebben van zenuwen en onzekerheden. Dit kan zijn op verschillende gebieden zoals: voor jezelf opkomen en je mening geven, voor groepen praten (spreekbeurt geven), bij toetsen of contact maken met andere kinderen.

In ‘Leer te Durven!’ zien kinderen dat zij niet de enige zijn die soms dingen spannend vinden of niet goed durven. Samen met leeftijdsgenoten oefenen de kinderen (spelenderwijs) om meer helpende gedachten te bedenken en zich sterker en dapperder te voelen. Ze leren ook omgaan met angstige, boze of verdrietige gevoelens. 

Iedereen is wel eens bang of zenuwachtig. En dat is ook goed want angst beschermt tegen gevaar. Als men echter heel vaak of heel erg bang of zenuwachtig is, heeft dat invloed op de sociaal-emotionele ontwikkeling. Sommige kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben, trekken zich terug en hebben daardoor minder positieve ervaringen met bijvoorbeeld leren en vrienden maken. Dit is niet goed voor hun zelfbeeld.

Deelname aan de training is gratis voor kinderen uit de gemeente Kampen. De locatie volgt nog. Voor de ouders is er een ouderbijeenkomst. Vooraf vindt een kennismakingsgesprek plaats.