Afbeelding
Foto: Mooi Media.

“SAIL Kampen 2024 kwam, zag en overwon!”

· leestijd 1 minuut Algemeen

SAIL Kampen kwam, zag en overwon, dat is wat er in mij opkomt na deze editie 2024 van Sail! Wat ben ik, net als alle Kampenaren, enorm trots om geboren en getogen Kampenaar te zijn. SAIL Kampen heeft “groot Kampen” boven haarzelf uit doen stijgen van 29 maart tot en met 1 april.

Een vier dagen lang durend evenement van grote wereldklasse, waar een ieder die er aan deelgenomen heeft enorm positief van onder de indruk was. Dat klinkt misschien als gewoon of als normaal, maar dat is het natuurlijk niet. SAIL Kampen was het grootste evenement rondom PASEN 2024 in Nederland!! 

Een vier dagen lang durend evenement van grote wereldklasse.

Alle hulde aan het indrukwekkend grote legioen vrijwilligers met daar omheen een eveneens aanzienlijke armada ambtelijke- en zakelijke functionarissen. Diep respect en grote klasse wat jullie allemaal hebben neergezet! Natuurlijk kan zo’n groots evenement niet zonder bezoekers en deelnemers, immers een organisatie kan van alles organiseren, maar als er geen bezoekers komen, dan beleef en heb je nog niets. Alle records die er in het verleden al waren, zijn ruim overtroffen. 

Een geweldige prestatie van SAIL Kampen 2024!

Als één van de vele sponsoren van SAIL Kampen en als Agri & Food ambassadeur Regio Zwolle hebben wij zelf zowel de vrijdag als ook de zaterdag gasten vanuit alle hoeken van Nederland uitgenodigd om deel te nemen aan de kade- en Vloot festiviteiten. Onze “eigen” gasten waren enorm onder de indruk van de grootsheid, gemoedelijkheid, professionaliteit en gastvrijheid van het evenement. Wat een prachtig compliment is dat wanneer jouw gasten zich diep gewaardeerd voelen dat zij deel mochten nemen aan en onderdeel uit mochten maken van SAIL Kampen 2024! 

Dat noem ik kippenvel momenten, dat woorden je even tekort schieten en dat je die dankbaarheid “gewoon” even in stilte moet laten binnenkomen en rustig moet laten landen. Kampen heeft gastvrijheid geademd en heeft iedereen zich thuis laten voelen gedurende die vier Paasdagen. Dat maakt mij ongelooflijk trots!

In mijn laatste column van 2023 schreef ik onder meer dat: “Delen, samenwerken & verbinden” is het leukste wat er is! Nou, dat hebben we beleefd en gedaan met z’n allen tijdens SAIL Kampen 2024. Nog even rustig nagenieten en alvast uitzien naar de nog vele evenementen die in en rond Kampen georganiseerd worden de komende maanden. Onder meer op naar het Full Color Festival in het weekend van 21 en 22 juni 2024. Kampen is the place to be ofwel dé plek om te zijn, zowel om te wonen als ook om te werken! Wees welkom…

Hartelijke Groet, Jan Groen, directeur Green Organics Groep Dronten, www.greenorganics.nl en directeur Conburtions Kampen, www.conburtions.nl.