Afbeelding
Martien Hovestad

De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub

Algemeen

ZWOLLE - Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel opent op 5 mei het Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub. Het openingsconcert is op veler verzoek terug op het programma van Bevrijdingsfestival Overijssel. Aansluitend vindt de openingsceremonie plaats met veteranen en het ontsteken van het Bevrijdingsvuur, gebracht door de lopers van atletiekvereniging AV PEC 1910. 

Het is de vierde keer dat Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel het openingsconcert van Bevrijdingsfestival Overijssel verzorgt. Het 85-koppige jeugdorkest is een begrip in Overijssel geworden. Het eerste gedeelte van het openingsconcert bevat een paar licht klassieke stukken van Saint-Saëns en Haydn. Vervolgens zal violist Bas Treub - bekend van het TV-programma Maestro - de muziek van Schindler’s List spelen met het orkest. Het laatste gedeelte van het concert wordt een revival van de jaren tachtig met bekende filmmuziek en zanger Erik Mesie. Met zijn muziek van Toontje Lager zal het openingsconcert eindigen in een feestje voor jong en oud waar kan worden gedanst. 

Locatie: Park de Wezenlanden, Podium Hanzestrohm. Aanvang: 11.00 uur. Entree gratis. Voor bezoekers wordt er een beperkt aantal stoelen geplaatst en staat er koffie klaar. Kijk voor meer informatie op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl