de proefvaart
de proefvaart Foto: J.N.A. Klappe

Oud-Scouts dragen hun steentje bij

Algemeen Ingezonden

Dat Scouting voor veel leden een hele mooie uitdaging is, dat mag bekend zijn. Maar dat de jarenlange mooie Waterscout-ervaringen uit het verleden ook in het heden nog doorwerken is wel heel bijzonder!!

Zo was er een groep oud-leden van de Scoutinggroep Martin Gasman in Kampen, die wisten dat één van de vijf stalen Lelyvletten van de Waterscouts zijn beste tijd had gehad en dat er gespaard moest worden voor een nieuwe boot.  

Omdat zij in het verleden een geweldige tijd hebben gehad bij de Waterscouts, en daarmee vrienden voor het leven zijn geworden, vonden ze het tijd om wat terug te doen voor de Martin Gasmangroep. Ze wilden vooral faciliteren om de jeugd te kunnen laten ervaren wat zij vroeger ervaren hebben: Vrienden ontmoeten en ervaring opdoen in de watersport.

In het begin van dit jaar kon dankzij financiële steun een volledige Lelyvlet (incl. mast, zeilen, vlonders etc.) aangeschaft worden. De vriendengroep, allen oud-Scouts, hebben de afgelopen periode in de avonden de Lelyvlet geschilderd in de kleuren van de Martin Gasmangroep (blauwe onderzijde, witte bovenzijden en een rode en blauwe bies).

Op zaterdag 20 april 2024 is de Lelyvlet (nr. 1844) gedoopt en kreeg het de naam “Stormvogel”. Aansluitend is de Lelyvlet bij de Watersportvereniging ’t Koggeschip aan het Ganzendiep te water gelaten. Uiteraard hebben de oud-scouts daarna de Lelyvlet beproefd op z’n zeilkwaliteiten

de doop van de Lelyvlet
de Stormvogel ligt klaar voor de doop