Go-Ahead wint passionele strijd tegen KHC

KAMPEN - Go-Ahead heeft zaterdag de derby tegen KHC met 1-0 gewonnen. Yoshua van Marle was matchwinner door in de 32e minuut de bal over de uitgelopen keeper Cor Straetemans in het doel te koppen. In dit duel was vooral vechtvoetbal te zien, maar was het voetbal ondermaats. KHC ging fel van start tegen Go-Ahead en probeerde de tegenstander gelijk onder druk te zetten. Dat leidde in de 6e minuut tot een schot van Tom Diender. Het antwoord van Go-Ahead kwam al een minuut later. Hicham Ziyech leverde een goede voorzet af, maar bij de paal slaagde de thuisploeg er niet in om te scoren. Daarna ontstond een levendig gevecht, maar waren hoogtepunten schaars. Beide ploegen leden veelvuldig balverlies. Toch kwam Go-Ahead in de eerste helft op voorsprong. Na een corner werd de bal doorgekopt door Jeroen van den Bosch. Vervolgens kopte Van Marle raak. Na rust werd de strijd nog grimmiger en lag het duel vaak stil vanwege blessurebehandelingen. KHC wilde dolgraag wat aan de achterstand doen, maar simpelweg niet. De ploeg slaagde er niet in om gevaarlijk te worden en creëerde ook na rust geen enkele kans. Naarmate de strijd verstreek, ging KHC meer risico’s nemen en ontstond er steeds meer ruimte voor Go-Ahead. Da t leidde tot steeds meer gevaar voor het Kamper doel, maar Go-Ahead ging hier lang niet altijd goed mee om. Toch kwam een tweede doelpunt van Go-Ahead steeds dichterbij. Dat KHC ontsnapte aan een tweede tegentreffer had de ploeg te danken aan het aluminium. Jurrian Zandbergen raakte eerst de lat en kopte vervolgens in blessuretijd nog tegen de paal. Zo bleef KHC tot het einde in de wedstrijd, maar de ploeg van Herman Oosterhaar kon totaal niets uitrichten. In blessuretijd kwam Go-Ahead nog even in de verdrukking, maar de scheidsrechter trok slechts vijf minuten blessuretijd bij, zodat de laatste stuiptrekking van de gasten niet meer was dan een KHC-zuchtje.