DOS verliest bij AZSV

AALTEN - DOS Kampen is de competitie begonnen met een nederlaag. AZSV was met 5-2 te sterk. De nederlaag was geflatteerd, maar de Kamper eersteklasser gaf de goals veel te gemakkelijk weg.

AZSV was in het eerste deel van het duel de betere ploeg. Toch kwam DOS op voorsprong. Karim Gabara trof doel met een afstandsschot van zo'n 25 meter. Door deze uit de lucht gevallen treffer raakte AZSV even in de war. DOS kreeg mogelijkheden om de score verder op te voeren. Zo schoot Yunus Aybek net naast en tikte de kleine keeper van AZSV een vlammend schot van Lenhard de Velde uit de kruising. Daarna ging de Kamper storm weer liggen.

DOS begon redelijk aan het tweede bedrijf. Jeffrey Klein was gevaarlijk, maar daarna nam de thuisploeg het heft steeds meer in handen. Een aantal corners zorgde voor veel gevaar. In de 56e minuut viel de gelijkmaker. Roy Berendschot trok naar binnen en schoot raak. Nadat Klein net over schoot was het Badre Rharssisse die AZSV op voorsprong zette door de bal in de verre hoek te schieten.

De Velde was vervolgens dicht bij de gelijkmaker, maar zijn vrije bal werd op knappe onschadelijk gemaakt door de AZSV-doelman. In de 72e minuut leek Klein te scoren, maar zijn inzet kwam tegen de lat. Even later werd een goal van dosser Adri Gunnink  afgekeurd wegens buitenspel. Het zat DOS in deze fase niet mee. In de 80e minuut kwam daar nog de 3-1 over heen. Door onnodig balverlies gaf DOS een corner weg. Die werd vervolgens door Sven Kepping direct in het doel gedraaid. Even later leverde DOS de bal weer onnodig in. Dit leidde tot de 4-1 van Wietske Kämink.

De scherpte was helemaal weg bij DOS. Kämink maakte vijf minuten voor tijd nog de 5-1. Twee minuten later bepaalde Anne Hendriks de eindstand op 5-2.