Weer winst Go-Ahead

HARDERWIJK - Go-Ahead Kampen heeft de stijgende lijn te pakken. Zaterdag pakte de ploeg van trainer Han Hanekamp voor de tweede achtereenvolgende keer de volle buit. Dit keer werd Zwart Wit '63 verslagen: 0-1

Go-Ahead was in Harderwijk de betere ploeg, maar had moeite om dat in de score tot uiting te brengen. De Kamper eersteklasser kende een sterke start en creerde in de eerste twintig minuten een aantal goede kansen. Zo was Kevin Smit bij de eerste paal bijna succesvol, maar de keeper voorkwam Kamper succes met een goede redding. Joshua van Marle leek simpel te gaan scoren, maar de bal werd op het allerlaatste moment van richting veranderd.

Na deze fase ging Go-Ahead te geforceerd op zoek naar een treffer en dat maakte het spel rommelig. Zwart Wit '63 kon in de eerste helft weinig uitrichten. De ploeg kreeg wel een grote kans, maar de spits van de ploeg uit Harderwijk punterde de bal over het doel.

Na rust kreeg het duel een meer open karakter. Go-Ahead was niet meer zo dreigend als voor rust. De keeper van Zwart Wit '63 vervulde een negatieve hoofdrol voor zijn ploeg en leidde de nederlaag in. Na een duel met Eddo Wesselink raapte hij de bal op. Vervolgens duwde hij de speler van Go-Ahead Kampen ruw tegen de grond. De arbiter wees direct naar de stip en stuurde de sluitpost met rood weg. Sander Morren pakte het cadeautje uit door de strafschop binnen te schieten. Daarna ging de thuisploeg risico's nemen. Go-Ahead verzuimde om hiervan te profiteren, zodat het duel tot het einde spannend bleef.

Trainer Han Hanekamp was blij met de drie punten. "We moeten leren om te scoren als we het spel bepalen. Nu bleef het verschil klein en blijft de tegenstander in de wedstrijd. Ook moet we leren om geduldig te zijn. De komende tijd gaan we aandacht besteden aan de eindpass en de afwerking."