Afbeelding
http://nl.freeimages.com

Studenten houden APK-keuring voor rollators in De Vijverhof

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - Veel ouderen maken gebruik van een rollator, maar hoe veilig zijn die apparaten eigenlijk? Om dat te controleren, organiseren vier studenten op vrijdag 18 maart van 14.30 tot 16.30 uur in Kampen een APK-keuring voor rollators. De studenten volgen allemaal een opleiding voor een baan in de ouderenzorg.

Jaarlijks worden naar schatting 1500 senioren van 55 jaar of ouder behandeld op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis na een ongeluk waarbij een rollator betrokken is geweest. "Aangezien er wel veel rollator-aanbieders zijn maar de aftersales-service meestal een onderbelicht hoofdstuk is, weten ouderen en hun familie over het algemeen niet hoe veilig de rollator is", stellen de studenten.

De vier studenten willen uitzoeken hoe veilig rollators zijn door op een ludieke maar vooral feestelijke wijze alle rollators van bewoners van woonzorgcentrum De Vijverhof in Kampen te controleren. Ook anderen die graag hun rollator willen laten nakijken, zijn welkom. Een landelijke serviceorganisatie is bereid gevonden om geheel belangeloos alle rollators te keuren en daarbij extra te letten op de veiligheidsaspecten. De bedoeling is dat de keuring jaarlijks plaatsvindt. Ook hier wil de serviceorganisatie belangeloos aan meewerken.

Testparcours

Ook wordt er tijdens de keuring in de zorginstelling een testparcours opgetuigd. Ouderen kunnen hier met de rollator een traject vol hindernissen afleggen, die ze in het dagelijks verkeer als voetganger met rollator ook tegen komen.

Woonzorgconcern IJsselheem biedt verschillende vormen van wonen, zorg en dienstverlening vanuit veertien locaties in de regio Kampen, Zwartewaterland en Zwolle. Meer informatie is te vinden op www.ijsselheem.nl.