Afbeelding
Johan van der Kolk

Kom in de Kas geopend

· leestijd 1 minuut Algemeen

IJSSELMUIDEN - Wethouder Geert Meijering heeft vrijdagmiddag officieel het evenement Kom in de Kas geopend. Kom in de Kas wordt voor de 39e keer georganiseerd en is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector.

In IJsselmuiden nemen acht tuinbouwbedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 2 april.

Nog nooit gehoord van een sorteermachine met robot, hoe groeit groente in het donker, en zelf aardbeien plukken? Dan wordt het hoog tijd om kennis te maken met de tuinbouw. Wie dat zelf wil ervaren komt op zaterdag 2 april een kijkje nemen in de kassen. Kom in de Kas is de naam van deze open dag voor de glastuinbouw, waaraan acht bedrijven in IJsselmuiden deelnemen. Ze openen een dag lang hun deuren om te laten zien, proeven en ruiken wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Ervaring, Inspiratie en innovatie

De glastuinbouw is een innovatieve sector vol fascinerende technologische snufjes, en de tuinders vertellen maar wat graag over wat er zoal komt kijken bij de groei en bloei van hun mooie producten. Hoe zorgen hommels voor de bestuiving van bloemetjes? Hoe ziet een zaadje eruit en wat gebeurt er als het gezaaid wordt? Hoe belangrijk is techniek voor de kweker? En hoe smaakt bijvoorbeeld een paprika of tomaat uit een kas? Ontdek het tijdens Kom in de Kas in de IJsseldelta! Dat is interessant voor ouders en tegelijkertijd leuk en leerzaam voor de kinderen.

Meer te beleven

Bekijk én proef zelf heerlijke aardwarmte-aardbeitjes, bekijk de bloemenkas of klim naar de komkommers bij de winnaar van Succesfactor in de sector Groenteteelt!. Behalve heel leuk is het ook leerzaam om bijvoorbeeld een stapelrobot te bekijken of de groei van witlof in het donker mee te maken. Zie hoe robots de plantjes verzorgen en wat tuinbouw door vernieuwing en techniek allemaal kan. Ook is er Championsleague Veebeoordelen! Een loeiende en Boeiende dag! Voor de kinderen zijn er spannende attracties, zoals een leuke klim-glijtoren, een skelterbaan en springkussens. Basisscholen uit de regio organiseren een kleurplatenactie. Bezoek je de Kom in de Kas dag: doe dan mee met de #kasfoto2016 wedstrijd! Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Kom in de Kas.

Parkeren kan bij de bedrijven zelf. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis, Rabobank. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding