Afbeelding
Aangeleverd.

Ervaar de kracht van van Windpark Windkr-acht Kampen

Algemeen

KAMPEN - De nieuwe windmolens van Windkr-acht Kampen al van dichtbij gezien? Op zaterdag 18 juni opent Windkr-acht Kampen de deur van één van de windmolens van het windpark bij de Zuiderzeehaven. Iedereen is tussen 10.00 en 15.00 van harte welkom bij de windturbine aan de Genuakade, dat is de laatste windmolen vanuit de richting van Kampen.

Bezoekers kunnen aan de aanwezige experts al hun vragen stellen over windenergie in het algemeen en over het windpark zelf. Ook de kracht van de zon is vertegenwoordigd tijdens de open dag. Het Zonnegilde is aanwezig om alles te vertellen over zonne-energie en de mogelijkheden die dat biedt voor bedrijven en particulieren.

Voor iedereen staat er koffie, thee of limonade klaar. Kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen. Een professionele fotograaf maakt van iedereen die dat wil een portret met de haren in de wind. De organisatie vertelt: "De kracht van wind is al eeuwenlang sterk verbonden met de stad Kampen. De zeilende scheepvaart kan niet zonder wind en nu staan er bij de Zuiderzeehaven vier stoere windturbines die uit de kracht van de wind duurzame stroom opwekken voor zo’n 7000 huishoudens."