Afbeelding
Aangeleverd.

Windkr-acht Kampen doet mee aan Open Winddag

Algemeen

KAMPEN - Windpark Windkr-acht Kampen doet op 18 juni mee aan de landelijke Open Winddag. Iedereen is welkom van 10.00 tot 15.00 uur bij de windmolen aan de Genuakade.

Bezoekers komen van alles te weten over windenergie en het windpark. Ook kan men een blik onderin de molen werpen, waar alle technische componenten zich bevinden en de actuele opbrengsten zichtbaar zijn. Koffie, thee, of limonade staan klaar. Professioneel fotograaf en partner in het windpark Ton Kruithof, maakt windmolenportretten van de bezoekers. Het Zonnegilde is aanwezig om informatie te geven over zonne-energie en voor de kinderen is er een springkussen.

De landelijke Open Winddag is een initiatief van de Nederlandse Windenergie Associatie (NWEA) en wordt op zaterdag 18 juni voor de vijfde maal gehouden. Op deze speciale dag stellen diverse windmoleneigenaren van moderne windturbines in heel Nederland hun molen open voor bezoekers. Iedereen kan dan een windmolen van dichtbij komen bekijken om te zien hoe een windmolen draait, om te horen hoeveel schone energie een windmolen of windpark opbrengt en om te luisteren naar het geluid van schone energieproductie.

De organisatie: "Heb jij de windmolens van Windkr-acht Kampen al van dichtbij gezien? Kom op 18 juni naar de open winddag en ervaar de kracht van de wind!"

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22