Eric van Kessel

MAKKELIJKE OVERWINNING KORFBALLERS DOS

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben een makkelijke overwinning behaald op Refleks en blijven daardoor koploper. DOS ontbeerde de nodige scherpte, maar kon met 26-12 toch een ruime zege laten noteren.

Het is het risico van een koploper tegen een ploeg, waarvan je op voorhand weer dat die de mindere is: scherp blijven gedurende de hele wedstrijd. DOS kon dat zaterdag niet. De Kamper ploeg stond tot afgelopen zaterdag in het rijtje van de vijf meest scorende ploegen in de Nederlandse competitie, maar maakte die status voor eigen publiek niet waar. “Het lukt ons niet om twee keer vijfentwintig minuten scherp te blijven, wanneer de noodzaak daartoe niet aanwezig is”, gaf trainer-coach Jan Wiegers na afloop aan. “Over de eerste helft ben ik redelijk tevreden, maar in de tweede helft scoren we bijna een kwartier niet. Dan kun je ook geen hoge score bereiken. Daar staat tegenover dat we prima verdedigd hebben in die tweede helft. Refleks scoort in het tweede deel slechts vier keer en dat is toch een compliment voor onze verdedigende instelling.”

DOS had zaterdag aan tien minuten genoeg om de wedstrijd te winnen. Via 4-2 ging het naar 9-5. Op dat moment, met nog tien minuten te spelen in de eerste helft, versnelde DOS en schoot het even met scherp. Voordat Refleks doorhad wat er gebeurde, was de wedstrijd beslist. De ruststand van 16-8 liet het verschil in kwaliteit goed zien. In de tweede helft werd het vlot 20-8, waarna het scoren stokte. Pas in de laatste tien minuten pakte DOS aanvallend en scorend de draad weer op.

(op de foto: Nikita Brehler en André Beens in hun steunende rol)

Doelpunten DOS: Matthijs Bastiaan 9x, Linda van Keulen 6x, Iris van Bruggen, Esther Hamberg, André Beens, Daniël Lewerissa en Dennis van Putten 2x, Nikita Brehler 1x