Afbeelding

Europese subsidies voor vernieuwende agro&food bedrijven in Overijssel

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De provincie Overijssel stetl van 5 februari tot en met 6 april twee subsidieregelingen voor de landbouw en agro&food sector open. Het gaat om de regelingen ’Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw’ en ‘Samenwerking voor Innovaties Landbouw’. Verduurzaming en modernisering van de agro&food sector staat in beide centraal. Bij ‘Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw’ gaat het bijvoorbeeld om technische vernieuwingen, zoals in een stalsysteem of vernieuwingen in de bedrijfsvoering. Bij ‘Samenwerking voor Innovaties Landbouw’ staan samenwerkingsverbanden die innovaties of nieuwe kennis willen door ontwikkelen, testen of toepassen centraal. Minstens een van de partners moet een agrarisch bedrijf zijn.

Voor de regeling ’Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw’ is in totaal 1.733.674 euro beschikbaar en voor ‘Samenwerking voor Innovaties Landbouw’ is dat 3.152.760 euro. Beide subsidies zijn POP3 subsidies. POP3 is het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma, bedoeld om het platteland op allerlei terreinen waaronder de landbouw te versterken. De POP3 regeling helpt bij het versterken en handhaven van de internationale concurrentiepositie van de Nederlandse landbouw.

Duurzame ontwikkeling

Hester Maij, gedeputeerde agro&food van Overijssel: “Met het Agro&Food programma investeert Overijssel 12 miljoen euro in de sector. We steunen de sector daarmee bij het verder ontwikkelen van een duurzame voedselketen. De beide POP3 subsidies sluiten hier perfect op aan. Daarmee bieden wij ondernemers in de agro&food sector op verschillende manieren ondersteuning bij het werken aan duurzaamheid en een toekomstgerichte bedrijfsvoering. En een sterke agrariche sector, een van de pijlers onder de Overijsselse economie, is ook van groot belang voor de leefbaarheid van het hele buitengebied.”

Subsidie aanvragen

Voor informatie of het aanvragen van een subsidie:

Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw
www.overijssel.nl/loket/subsidies/@LuL/regeling-fysieke-0

Samenwerking voor Innovaties Landbouw
www.overijssel.nl/loket/subsidies/@KfR/regeling-0/

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 8 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 10 uur geleden