Afbeelding

Hanzesteden succesvol door samenwerking en krachtenbundeling

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - De 9 Hanzesteden in Oost-Nederland werken al lange tijd met elkaar samen. Met het winnen van de Netwerk Citymarketing Award op 6 februari zijn jarenlange inspanningen beloond. De kracht van deze 9 steden die met elkaar verbonden zijn door water blijkt uit de nauwe samenwerking tussen de steden en een sterk historisch verankerd verhaal. Sinds 2017 werken de Hanzesteden er ook aan om internationale toeristen naar de steden te trekken met als doel de regionale economie te versterken.

De Hanzesteden hebben de Netwerk Citymarketing Award gewonnen omdat ze er goed in slagen elkaars netwerkcontacten in te zetten. Door een jarenlange bundeling van krachten is het effect van gezamenlijke slagkracht duidelijk zichtbaar geworden. De manier van samenwerken is ook in de rest van Nederland opgevallen. Bij de selectie voor de Citymarketing Award zijn de Hanzesteden in het Oosten samen met Den Haag en Utrecht genomineerd uit twintig inzendingen. Samen met provincies Gelderland en Overijssel, de 9 Hanzesteden en NBTC Holland Marketing wordt het feestelijke moment nog eens extra onder de aandacht gebracht in Harderwijk.

Populair bij de buren
Dat de Hanzesteden prachtige historische steden zijn, was in deze regio al lang bekend. Nu blijkt dat ze er ook goed in slagen om de rest van Nederland en de oostelijke en zuidelijke buren te verleiden om een bezoek te brengen aan deze historische bestemmingen. De eerste resultaten qua Duitse en Vlaamse marktbewerking werpt de eerste vruchten af. Er zijn 40 procent meer Duitse bezoekers in de hotels. Uit cijfers van het CBS blijkt ook dat de provincies Gelderland en Overijssel meer dan gemiddeld groeien ten opzichte van de rest van Nederland.

Hanzesteden verbonden door het water
Hanzesteden zijn in de middeleeuwen ontstaan uit de behoefte om de binnenlandse handel te beschermen en uit te breiden. De Hanzesteden vormen vandaag de dag door hun authentieke karakter en hun (culturele) historie een aantrekkelijke en onderscheidende bestemming. De Hanze is door haar belang voor de culturele identiteit van Europa benoemd tot één van de 33 Culturele Routes van Europa. In Oost Nederland zijn negen Hanzesteden door het water verbonden in de IJsselvallei. Kampen, Zwolle, Hattem, Hasselt, Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk en Zutphen, iedere stad heeft een eigen identiteit en positionering, in een historisch decor en met eigentijdse conceptstores, foodmarkets en festivals. Meer info: www.visithanzesteden.nl

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 3 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 15 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 23 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57