Bert van den Berg

Weer winst voor IJVV

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – IJVV is na de winterstop aan een sterke serie bezig. Zaterdag werd de vijfde achtereenvolgende zege behaald. SVI werd met 1-0 verslagen.

Het was zeker geen grootse wedstrijd van IJVV, maar de ploeg pakte wel weer drie punten en liep drie punten in op DOS Kampen, dat de koppositie heeft afgestaan aan Den Ham.

IJVV was in de eerste helft de betere ploeg, maar kwam niet tot scoren. De ploeg kreeg daarvoor wel enkele kansen. In de 8ste minuut was er een vrije kopkans voor Jelle van Putten, maar hij kopte in het zijnet. Na ruim een half uur spelen verscheen Gerjon van den Berg alleen voor het doel. De keeper voorkwam met een goede redding de 1-0. In de 41ste minuut was Özhan Kardag dicht bij de openingstreffer. Hij kopte tegen de lat.

Voor de tweede helft bracht IJVV-trainer Eduard Lindeboom Hicham Ziyech binnen de lijnen. Wederom waren de betere kansen voor IJVV, maar SVI deed niet veel onder voor de IJsselmuidenaren. Nadat Jonno Pruim in de 52ste minuut naast mikte, kwam Kardag in de 65ste minuut tot scoren. Uit een pass van Siebren Visscher tikte de IJVV-spits de bal langs de keeper. Kardag liet even later een grote kans op 2-0 liggen. Alleen voor de keeper schoot hij over.