Afbeelding

Expositie Hanna de Haan

Algemeen

Op de eerste verdieping van de Stadsgehoorzaal in Kampen is momenteel de expositie te zien van Hanna de Haan. De kunstenares (Delft, 1980) woont en werkt in Den Haag en is in 2003 afgestudeerd aan de kunstacademie in Kampen. Zij heeft zich gespecialiseerd in diverse grafische technieken, waaronder de houtsnede en de kartondruk. In haar werk vertelt Hanna het verhaal van de stad, de plek waar geleefd en gewerkt wordt. Er is altijd beweging en de stad verandert voortdurend. In haar beelden vormen de mensen een belangrijk element. Het zijn werkende bouwvakkers of toevallige passanten. De prenten zijn gebaseerd op potloodtekeningen die Hanna in diverse steden op locatie heeft gemaakt.

Door houtplaten te deconstrueren (in stukken te zagen) en weer opnieuw te combineren (soms in combinatie met kartondrukken) ontstaan nieuwe dynamische 'steden'. Plaatsen en tijden van verschillende plekken lopen door elkaar heen, zoals ons waarnemen ook altijd fragmentarisch en onvolledig is, gekleurd door beelden van plekken waar wij eerder waren. Dit deconstrueren en combineren levert soms speelse beelden op, zoals in de prent "Simson", waarin het ineenstortende gebouw is samengesteld uit elementen van de stationsoverkapping van het station Hollands Spoor in Den Haag.

De expositie is geopend tijdens kassa-uren: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstelling. De tentoonstelling duurt tot 9 mei 2018.