Afbeelding
Arie de Korte

Orgelconcert Everhard Zwart in Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zaterdag 1 september geeft organist Everhard Zwart een orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen. Dit concert begint om 20.00 uur.

Voor de 14de keer speelt Everhard Zwart zijn september-concert in de Bovenkerk. Ook dit jaar wordt het een orgelconcert dat niemand wil missen.

Op het programma staan o.a. Sonata 7 van de Franse componist Alexandre Guilmant en de verrassende Suite-opus 5 van de beroemde Amerikaanse organiste Carol Williams. Via een scherm in de kerk is het mogelijk om mee te kijken bij de speeltafel. Toegang € 10,00 en kinderen tot 12 jaar gratis. De kerk is vanaf 19.30 uur open.

Everhard Zwart is vanaf het zomerseizoen 1979 actief als concertorganist en hoopt volgend jaar zijn 40-jarig jubileum te mogen vieren. Zijn eerste orgellessen ontving hij in de Bovenkerk te Kampen, van zijn vader Willem Hendrik Zwart, maar al snel vervolgde hij zijn lessen bij organist Feike Asma. Naast zijn opleiding aan het conservatorium te Rotterdam waar hij in 1983 afstudeerde, bleef hij de lessen bij Feike Asma volgen tot zijn leermeester in 1984 overleed.

Everhard is altijd op zoek naar nieuwe, maar wel goed in het gehoor liggende, orgelwerken. Zo introduceerde hij al eerder de composities van o.a. Thomas Aberg; Rulon Christiansen en dit jaar een verrassende Suite van de succesvolle Amerikaanse organiste Carol Williams.

Everhard Zwart geniet internationale bekendheid. Zijn veelzijdige concertprogramma’s bieden altijd werken van de beroemde orgelcomponisten. Everhard Zwart heeft een voorliefde voor de Frans romantische orgelliteratuur, maar is daarnaast ook een majestueus vertolker van Bach, Reger, Liszt of andere beroemde componisten zoals Händel of Mendelssohn.

Voor zijn internationale muzikale inzet ontving hij in 2008 een Koninklijke onderscheiding en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en volgde in 2009, voor zijn inzet voor de Franse Orgelcultuur, de medaille in Zilver van het "Societe Arts-Sciences-Lettres" te Parijs.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.everhardzwart.nl

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 4 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 16 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 17 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen gisteren
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57