Afbeelding

‘Zet je brein in beweging’ – Cursus voor ouderen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN –In wijkcentrum Reyersdam start vanaf 1 oktober de RGM-cursus ‘Zet je brein in beweging’. De cursus is bedoeld voor ouderen en bestaat uit 8 lessen op maandagmiddag. Docente is Jeannette Kostwinder.

“Je beweegt met je handen en voeten en moet je ogen en oren goed de kost geven”, aldus Jeannette. “Zo ontstaan er verbindingen in de hersenen, die er niet of niet meer waren. Het zorgt voor een betere samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft. En dat heeft weer een positief effect op veel functies, zoals geheugen, concentratievermogen, lichaamsbalans, coördinatievermogen, motoriek, spraak, lees- en leervermogen. De cursus bevordert bovendien je zelfvertrouwen, stemming en energie. De RGM-methode is voor íeder mens goed voor een fit brein. Maar ook voor mensen die een TIA of beroerte hebben gehad of lijden aan de Ziekte van Parkinson, Mutiple Sclerose, Dementie, Niet-aangeboren hersenletsel, ADHD, Depressie, Burn-out of Ouderdomsvergeetachtigheid!”

Ronnie-Gardiner-Methode

De RGM-methode is in de jaren ’80 ontwikkeld door Ronnie Gardiner. Deze Amerikaanse jazzdrummer werd geboren in 1932 en woont nu in Zweden. Om gediplomeerd RGM-practitioner te worden, volgde Jeannette Kostwinder in 2017 de opleiding van RGM-Nederland. Zij vertelt: “Er wordt volop gelachen en je merkt ook dat deelnemers fitter worden. Belangrijk is wel dat er elke dag thuis een kwartiertje geoefend wordt. Deelnemers krijgen dus huiswerk mee maar dat kan zelfs vanuit je stoel op je eigen favoriete muziek.”

Data en lestijd

De cursusdata zijn maandagmiddag 1, 8, 15 en 29 oktober en 5, 12, 19 en 26 november van 14.00 tot 15.00 uur. De kosten zijn 50 euro. Betalen met een meedoenbon is mogelijk. Kijk voor meer informatie of inschrijven op www.quintuskampen.nl of bel met Quintus via (038) 337 12 00.