Afbeelding
Marc Maurer.

Brandweer heeft schoorsteenbrand IJsselmuiden snel onder controle

Algemeen

IJSSELMUIDEN - De brandweer is dinsdagmorgen uitgerukt voor de melding van een schoorsteenbrand aan de Oudendijk in IJsselmuiden. Er zijn meerdere brandweerauto’s uitgerukt, maar zij hoefden niet te blussen. De schoorsteen is door de brandweer geveegd.

De woning was net betrokken door nieuwe bewoners. Daarvoor had het een tijd leeggestaan. Waarschijnlijk heeft zich vuil in de schoorsteen opgehoopt die vlam vatte toen de nieuwe bewoners de haard aanstaken. Bij branden in het buitengebied rukt de brandweer altijd met meerdere auto’s uit, omdat er minder bluswater ter plaatse is. Bovendien ging het om een woning met een rieten dak, wat het gevaar op een uitslaande brand veel groter maakt.

Ter plaatse bleek de brand mee te vallen. De brandweer heeft de schoorsteen geveegd, waarna de situatie onder controle was. Schoorsteenbranden worden nooit geblust, behalve als ze uitslaan naar de rest van het pand. In dit geval liep de woning geen brandschade op, wel was er sprake van veel rookontwikkeling in de woning.

Afbeelding
Afbeelding