Afbeelding
Nick de Vries.

Hollen voor Hanjo’s pipowagen

Algemeen

KAMPEN - De kinderen van de Engelenbergschool hebben woensdagmorgen hun zweetdruppels omgezet in klinkende euro’s. Ze deden dit tijdens de jaarlijkse sponsorloop. De kinderen holden om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor een project van Hanjo IJkhout.

Met de opbrengst wil Hanjo een pipowagen kopen voor de Natuurspeelplaats. De voormalige beheerder van de kinderboerderij heeft voor de sponsorloop de kinderen op de school nog even bezocht om ze uit te leggen waarom de pipowagen nodig is en hij gaf deze morgen zelf het startsein voor de enthousiaste groep trappelende kinderen.

De leiding van de Engelenbergschool had Hanjo in aanloop van de traditionele sponsorloop benaderd met de vraag of Hanjo iets voor de natuurspeelplaats kon gebruiken. Dan zou de school het geld van de sponsorloop daarvoor inzetten. Hanjo wist wel wat. Een pipowagen voor op het terrein. Daar kunnen de mensen dan in schuilen als het regent, leerkrachten en ouders kunnen hun kinderen er vertellen over de natuur en er kunnen cursussen gegeven worden. De oude pipowagen voldoet niet meer en wordt op dit moment gebruikt als opslag.

Binnenkort wordt bekendgemaakt hoeveel geld er is opgehaald voor de Pipowagen.