Afbeelding

Vragen over zonnepanelen in Nationaal Landschap IJsseldelta

· leestijd 1 minuut Algemeen

Vragen over zonnepanelen in Nationaal Landschap IJsseldelta

In de Gemeente Zwartewaterland zijn vragen gesteld over het plaatsen van zonnepanelen in het gebied ten noorden van De Koekoek in de omgeving van de Rietsteeg. Dit werd duidelijk in een overleg over de energietransitie. Bij de voorbereidingen van de energietransitie gaan gemeenten met elkaar in overleg over energieopwekking en locaties daarvoor.

Verbaasd

De ChristenUnie heeft tijdens de commissievergadering Ruimtelijke Ontwikkeling op 3 december hierover vragen gesteld. “Als dit klopt dan zijn we toch wel erg verbaasd’ zei Harro Pruijssen namens de ChristenUnie. “Want elders in de IJsseldelta doen we allerlei inspanningen om het Nationaal Landschap open te houden. Zo zijn we tegen de woningbouw langs de rand van Zwolle, we proberen in ‘s Heerenbroek een hoogspanningsleiding onder de grond te krijgen en we besluiten bomen langs uitbreiding Spoorlanden te planten”.

Overleg

Wethouder Holtland vertelde dat er geen plannen voor zonnepanelen vanuit de gemeente Zwartewaterland zijn. Er zijn vragen gesteld over de plaatsing van zonnepanelen. Voordat de gemeente Zwartewaterland tot een besluit hierover komt, zal er overleg plaatsvinden met het college van Kampen.

Realisme

Tijdens dezelfde commissievergadering stond de energietransitie op de agenda. Harro Pruijssen voerde namens de ChristenUnie het woord. “We hebben ambitie maar met een dosis realisme. Energiebesparing moet meer prioriteit krijgen. En mensen die krap bij kas zitten mogen niet het kind van de groene rekening worden. Met stalen molens en glimmende glasplaten gaan we toch niet onze groene IJsseldelta opofferen. Gelukkig hebben we in kampen ervaring met Geothermie. Hopelijk gaat dat ons helpen, vooral in de binnenstad”.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 19 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00