VV Kampen weet opgaande lijn te vinden met zege op Lemele

KAMPEN – VV Kampen heeft zaterdag na een moeilijke periode het eerste gedeelte van de competitie toch weten af te sluiten met een overwinning. Thuis werd Lemele met 2-0 verslagen. “Dit hadden we nodig. We hebben als een sterk collectief een goede prestatie geleverd”, aldus Kampen-trainer Meloudi Zaki.

Zaki had in de aanloop naar de wedstrijd te maken met diverse personele problemen. Doordat twee spelers te laat kwamen, moest hij zijn basiself nog een keer omgooien. Na twee nederlagen wilde Kampen afrekenen met een mindere periode en dat lukte. Kampen begon goed. In de 5e minuut had Lendl Westhout de score kunnen openen, maar hij legde af, waardoor de kans verkeken was. In de 42ste minuut was Westhout van grote waarde. Hij legde de bal prima breed op Ömer Öztürk, die de 1-0 aantekende.

Na rust trok Kampen de wedstrijd definitief naar zich toe Keeper Johny Mulder speelde daarin een belangrijke rol. In de 75ste minuut kwam hij als winnaar uit de strijd toen een speler van Lemele op hem afkwam. Hij kwam goed uit en wist met een prima redding de gelijkmaker te voorkomen. Vijf minuten later was het over en uit voor Lemele. Nebi Öztürk reageerde goed op een diepe bal en maakte vervolgens de 2-0.

“Ik ben zeer tevreden over hoe ze hebben gewerkt. We hebben geleerd van de mindere periode. Het draait niet alleen om goed voetbal, maar er hoort ook strijd bij”, aldus Zaki.