Afbeelding

‘Samen dingen doen’ centraal tijdens bijeenkomst Alzheimer Trefpunt

Algemeen

KAMPEN - Het Alzheimer Trefpunt houdt haar volgende bijeenkomst op 7 januari. ‘Wat kun je samen doen?’, luidt het thema van deze avond.

De organisatie: “Bij mensen met dementie is het fijn voor zowel de dementerende als de naaste om dingen samen te doen. En mogelijk kan de dementerende nog dingen met anderen doen. Het stimuleert het gevoel van eigenwaarde en de naaste heeft ook even tijd voor zichzelf. Op deze avond passeren veel mogelijkheden de revue, zoals samen een levensboek maken, samen zingen in een koor, een fietsgroep, een wandelgroep.”

Catherine Jansen van Mémé vertelt over producten, zoals boeken, spellen en puzzels, cd’s, films, een duofiets en ander materiaal om het geheugen te prikkelen. Massagetherapeut Monique Platel laat de bezoekers kennismaken met een handmassage waarbij je ‘liefdevolle aandacht kunt geven aan je naaste’.

Deze avond is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, zorgverleners en andere belangstellenden. Er is een informatiestand met voorlichtingsmateriaal van Stichting Alzheimer Nederland.

De avond wordt gehouden in restaurant ‘Ma Greet aan Burgwal 45 in Kampen. De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur. De entree en koffie/thee zijn gratis. Er is een collectebus voor vrijwillige bijdragen voor de organisatie van deze avonden.

Voor meer informatie over Stichting Alzheimer Trefpunt Kampen/Zwartewaterland bel met 038 4691500 of mail naar kampen-zwartewaterland@alzheimertrefpunt.nl.

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16