Afbeelding

Humanitas zoekt nieuwe vrijwilligers via inloopspreekuren in de bibliotheek

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Vrijwilligers van Humanitas ondersteunen mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het ondernemen van activiteiten, bij het leggen van contacten of bij het ordenen van hun administratie. Door het toenemende aantal aanvragen zoekt Humanitas dringend nieuwe vrijwilligers. Daarom houdt Humanitas op dinsdag 8 en zaterdag 12 januari inloopspreekuren in de bieb.

'Wil jij mensen helpen die een steuntje in de rug nodig hebben? Vind je het leuk nieuwe mensen te leren kennen en hen te helpen ontdekken waar hun kwaliteiten liggen? Dan zijn wij op zoek naar jou', vertelt Petra Stevering van Humanitas Kampen. 'Voor onze maatjesprojecten Tandem en Thuisadministratie zijn we nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Kom naar onze inloopspreekuren op 8 en 12 januari – van 13.30 tot 15.00 uur – in de bibliotheek van Kampen en schrijf je in!'

Projecten
In het Tandem-project bestrijdt Humanitas de eenzaamheid in Kampen. Vrijwilligers staan deelnemers een jaar bij en geven hen een duwtje in de goede richting om opnieuw deel van de maatschappij uit te maken. Deelnemers zijn ouder dan 18 en hebben een stap in de goede richting nodig.
Thuisadministratie ondersteunt deelnemers bij het op orde brengen en houden van hun administratie, het in evenwicht brengen van inkomsten en uitgaven en het oplossen van schulden. De tijdelijk ondersteuning van een vrijwilliger maakt dat de deelnemer na verloop van tijd weer zelfstandig zijn administratie kan voeren.

Over Humanitas
Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. Jaarlijks geven 22.000 goed getrainde vrijwilligers meer dan 66.000 mensen het zelfvertrouwen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Humanitas heeft ruim 700 activiteiten, variërend van opvoedingsondersteuning tot rouwverwerking, en van maatjescontacten voor inburgeraars tot een chat.

Interesse? Neem contact op met Petra Stevering tel 06-57.881.049 of mail naar p.stevering@humanitas.nl.